DOGODKI

V torek, 24. 9. 2024, nas je obiskal znani šef Uroš Štefelin, ki je skupaj z učenkami 9. razreda pripravljal jed za Zlato kuhalnico. Učenke šolskega novinarstva pa so mu pripravile nekaj vprašanj.

INTERVJU Z UROŠEM ŠTEFELINOM

Koliko let se že ukvarjate s kuhanjem?

  • 30 let

Ali ste že od majhnih nog vedeli, da boste kuhar?

  • Ja, to je bila želja že od malih nog.

Kdaj in kje se je ta želja razvila?

  • V Kropi pri mami, ker je bila sama odlična kuharica.

Kje ste upravljali svoje prvo delo?

  • V Vili Bled in v Grand hotel Toplice.

Kje ste se največ naučili?

  • Največ v tujini, torej v Franciji, južni Italiji, ker je pogled na kuhinjo čisto drugačen.

Kdo vas je pri tem spodbujal?

  • Spodbujal sem se sam.

Kdo je vaš idol?

  • Marco Pierre White in Thomas Keller.

Koliko nagrad ste osvojili?

  • Teh je zelo veliko, najpomembnejše so Rdeča Michelinova zvezdica, 4 vilice, 4 sončki in nagrada Jakob.

Kdaj ste dobili Michelinovo zvezdico?

  • 2020

Kakšni so bili občutki?

  • Občutki so bili mešani, nisem pričakoval, saj nikoli nisem kuhal za nagrade, ampak za ljudi.

Kako ste prišli do takih dosežkov?

  • S trdim delom.

Ali ste o svoji restavraciji sanjali že od malega?

  • Ja, kot majhen sem vedel, da bom imel svojo restavracijo. To mi je bil cilj.

Katere so vaše tri najljubše jedi?

  • Divjačinski golaž s kruhovimi cmoki, dunajski zrezek in pražen krompir, svinjska pečenka.

Ali radi kuhate tudi doma vaši družini?

  • Da, rad kuham tudi doma. Doma predvsem testiram nove stvari.

Katero hrano najraje pripravljate?

  • Najraje imam slovensko kulinariko in iz nje izdelujem nekaj novega.

Zakaj sta danes na naši šoli?

  • Zaradi povabila in ker rad delam z mladino.

Kaj svetujete mladim kuharjem?

  • Da delajo to kar jih veseli.

Kaj vam je največja motivacija?

  • Ko gledam svojo ekipo.

Na kaj ste najbolj ponosni?

  • Na to, da lahko delam, kar sem si želel kot otrok, in da lahko delam v svoji restavraciji.

Kaj bi sporočili malemu Urošu?

  • Manj delaj, bolj uživaj.

Urošu Štefelinu se zahvaljujemo za obisk na naši šoli.

Pisale učenke in članice šolskega novinarstva:

Maša, Lucia in Hana, 9. razred.

Dostopnost za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti
Scroll to Top
Spodaj si lahko ogledate
aktualni jedilnik:
Na voljo pa je tudi
jedilnik za naslednji teden: