UNESCO DOGODKI

Spoštovani ljubitelji narave in gora! Ob začetku šolskega leta smo z velikim veseljem izpeljali že 30. gorniški tabor v dolini Vrat. Vsi tisti, ki se niste uspeli udeležiti tabora, se lahko prijavite k sodelovanju in izvajanju projekta na vaši šoli.

Temeljni cilji projekta so prenašanje izročila gorniške kulture (naravne in kulturne dediščine) na učence, posredovanje znanj in veščin s področja gorništva, seznanjanje z naravno in kulturno dediščino v gorah, omogočanje pristnega stika z naravo in premagovanja naporov pri gibanju v gorah, razvijanje ekološke osveščenosti in zavedanja o pomembnosti ohranjanja neokrnjenega alpskega sveta, vzporedno s tem pa medsebojno povezovanje učencev preko aktivnosti in skupnih izkušenj.

VABIMO VAS TOREJ, DA SODELUJETE NA NAŠEM PROJEKTU TUDI LETOS!

Kako sodelujemo v projektu? Do 30. 5. 2025 bomo poslali fotografije opravljenih treh pohodov v domači okolici in napisal/-a kratko poročilo na naslednje teme: bonton v gorah; skrb za trajnostni razvoj (ohranjanje naravne in kulturne dediščine v gorskem/hribovskem svetu); pomembna oprema in spoštovanje do hribov/planin).  

Datum tabora: šolsko leto 2024/25

Kako? Izpolnite prijavnico 🙂 (do 1. 12. 2024)

Rok prijave oddaje poročila je do 30. 5. 2025 .

Kam pošljem poročilo? Na elektronski naslov: karmen.gregoric@os-mojstrana.si ali po pošti na naslov šole.

Vljudno vabljeni!

    

Koordinatorica nacionalnega projekta:

Karmen Gregorič

Ravnateljica:

Darja Pikon

Dostopnost za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti
Scroll to Top
Spodaj si lahko ogledate
aktualni jedilnik:
Na voljo pa je tudi
jedilnik za naslednji teden: