DOGODKI

V sredo, 22. maja 2024, smo se z učenci 8. razreda in dvema učencema iz 9. razreda odpravili na štiridnevno izmenjavo v Srbijo. Jeseni so se srbski učenci udeleži našega UNESCO-vega projekta Gorniški tabor v Vratih, zdaj pa smo jih obiskali mi.

Na potovanje smo se odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Naš prvi cilj je bila Osnovna šola Alexe Šantića na Kaluđerici, s katero je naša šola povezana že več let. Tam so učenci spoznali družino, pri kateri so bivali vse dni.

Drugi dan smo si ogledali center mesta Beograd, Kalemegdan ter Beograd na vodi. Popoldan so učenci odšli po domovih, kjer so bivali in se družili s prijatelji iz Beograda. V petek smo se udeležili dneva šole, kjer smo si ogledali kulturno prireditev. Po končani prireditvi, smo bili povabljeni na slavnostno pogostitev, kjer ni manjkalo dobre tradicionalne srbske hrane in glasbe.

Učenci so na izmenjavi sklenili veliko novih prijateljstev. Vseeno pa je napočil čas za slovo, ko smo polni pozitivnih vtisov zapustili Beograd.

Nekaj vtisov naših učencev in učenk:

»Bila je dobra in okusna hrana. Zelo veliko smo se družili.«

Nika, 8. razred

»Izvedeli in videli smo veliko novega in spoznali prijazne ljudi.«

Iva, 8. razred

»Lepo mesto, gostoljubni ljudje in nikoli nisem bil lačen!«

Luka, 8. razred

»Meni je bilo v Srbiji zelo všeč. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli na ogled Beograda. Moje mnenje je, da je takšno med šolsko povezovanje zelo dobro, ker se spoznamo tudi z vrstniki iz drugih držav. Zagotovo bi pa priporočil ta izlet naslednjim generacijam.«

Tibor, 9. razred


»V Srbiji sem se imela zelo lepo in sem hvaležna, da sem bila lahko del tega popotovanja. 

V Srbiji me je najbolj presenetilo to kako so bili ljudje tam gostoljubni. Zanimiv pa mi je bil tudi način učenja v šoli, saj so v šoli manj strogi kot pri nas. Zelo mi je bilo všeč, ko smo imeli prosti čas in smo se lahko družili z drugimi vrstniki iz njihove šole. Lep pa mi je bil tudi Kalemegdan, saj smo imeli lep pogled na Beograd.

Sicer je bila vožnja dolga ampak je bilo vredno. »

Kaja, 8. razred

Ostali dogodki

Pomembne povezave

Dostopnost za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti
Scroll to Top
Spodaj si lahko ogledate
aktualni jedilnik:
Na voljo pa je tudi
jedilnik za naslednji teden:
PREDAJA SPRIČEVAL

Obveščamo vas,
da bo predaja spričeval med počitnicami:

1. 7. 2024, od 9h do 12h in

8. 7. 2024, od 9h do 12h.

UČBENIŠKI SKLAD

2024/25
Do 17. 6. 2024