UNESCO DOGODKI

V sredo, 27. 9. 2023, je v Biotehniškem centru Naklo potekalo srečanje vseh UNESCO šol iz Slovenije, z naslovom »Prelepa Gorenjska«.

V sredo, 27. 9. 2023, je v Biotehniškem centru Naklo potekalo srečanje vseh UNESCO šol iz Slovenije, z naslovom »Prelepa Gorenjska«. Prireditev je organiziralo gorenjsko UNESCO središče, ki ima sedež na naši šoli. Vodja središča je učiteljica Meta Dobida Verdnik, ki je imela velik prispevek za organizacijo dogodka s pomočjo ostalih gorenjskih šol, ki so vključene v mrežo.

Učenci, ki so obiskali prireditev skupaj z učitelji, so si najprej ogledali njihovo srednjo šolo, kasneje pa je sledila skupna prireditev v telovadnici šole.

Učenci naše šole so se na prireditvi predstavili s pevsko točko pod vodstvom učiteljice Petre Čebulj. Srečanja pa sta se udeležili tudi učenki iz 8. razreda. Po prireditvi je sledila malica, nato pa so se učenci iz ostalih slovenskih regij odpeljali na posamezno šolo, kjer so imeli organizirane popoldanske aktivnosti. Naša šola je gostila učence iz Ljubljane, ki so si ogledali Planinski muzej v Mojstrani. Kasneje je sledila vodena pot po Mojstrani, ki so jo vodile učenke in učenec iz 9. razreda, ki obiskujejo turistični krožek pod mentorstvom učiteljice Jerce Bogataj. Dan smo zaključili z ogledom šole in pogostitvijo gostov.

Zopet smo preživeli lep dan in spletli nove vezi ter prijateljstva.

Karmen Gregorič

Ostale UNESCO dejavnosti

Pomembne povezave

Dostopnost za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti
Scroll to Top
Spodaj si lahko ogledate
aktualni jedilnik:
Na voljo pa je tudi
jedilnik za naslednji teden: