UNESCO DOGODKI

V mesecu septembru smo izpeljali že 29. gorniški tabor v dolini Vrat. Na gorniškem taboru so bili osmošolci OŠ 16. decembra Mojstrana, učenci iz dveh srbskih osnovnih šol, s katerima sodelujemo že nekaj časa, in sicer OŠ Miloje Vasić in OŠ Aleksa Šantić . Tam smo imeli možnost doživljanja narave, druženja z vrstniki, vzpostavljanja novih prijateljskih vezi, medkulturno povezovanje učencev iz Slovenije in Srbije.

V mesecu septembru smo izpeljali že 29. gorniški tabor v dolini Vrat. Na gorniškem taboru so bili osmošolci  OŠ 16. decembra Mojstrana, učenci iz dveh srbskih osnovnih šol, s katerima sodelujemo že nekaj časa, in sicer OŠ Miloje Vasić in OŠ Aleksa Šantić . Tam smo imeli možnost doživljanja narave, druženja z vrstniki, vzpostavljanja novih prijateljskih vezi, medkulturno povezovanje učencev iz Slovenije in Srbije.

Gorniški tabor smo začeli z obiskom Planinskega muzeja v Mojstrani, kjer smo imeli delavnico, na kateri  so učenci izdelali helikopter BORDUŠ. Po delavnici smo se peš odpravili na pohod proti Mlinci.  

Naslednji dan smo odšli v dolino Vrata. Imeli smo možnost doživljanja in opazovanja narave odete v čudovite barve, ki se počasi prelivajo v jesenske. Na letošnjem taboru so se učenci preizkusili v gorništvu/pohodništvu, kjer so bolje spoznali sami sebe in preizkušali lastne zmožnosti  za dosego cilja. Podali smo se na Luknjo in Bivak 4, katerega nismo osvojili zaradi slabih vremenskih razmer. Tako so učenci spoznali, da včasih moramo sprejeti modrejšo odločitev in se obrniti v dolino, saj je pomembno spoštovanje do gora in skrb za lastno varnost.

Za našo varnost so kot vsako leto skrbeli člani GRS Mojstrana, naučili smo se uporabe AE defibrilatorja. Za dodatne aktivnosti in delavnico so poskrbele učiteljice OŠ 16. decembra Mojstrana. Za tehnično tako -umetniško ustvarjanje je poskrbela učiteljica Jožica Višnar. Na gorniškem taboru smo bile aktivno vključene učiteljice: Karmen Gregorič, Marjeta Dobida Verdnik, Polona Žagar in Andreja Hrovat. Na taboru se nam je pridružil tudi nekdanji sodelavec in domačin Tomaž Pšenica, ki je za nas pripravil doživeto potopisno predavanje. Na taboru pa nas je obiskala tudi naša ravnateljica Darja Pikon.

V večernih urah smo imeli spoznavne in socialne igre, zabavo, ples, druženje ob peki kruha in krompirja. Za vzdušje in večerne dejavnosti sta poskrbeli učiteljici Meta Dobida Verdnik in Karmen Gregorič.

Za pomoč in podporo pri izpeljavi gorniškega tabora se zahvaljujemo Občini Kranjska Gora, GRS Mojstrana, Planinskemu društvu Dovje-Mojstrana, Planinskemu muzeju ter staršem otrok.

Zapisala: Karmen Gregorič

Ostale UNESCO dejavnosti

Pomembne povezave

Dostopnost za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti
Scroll to Top
Spodaj si lahko ogledate
aktualni jedilnik:
Na voljo pa je tudi
jedilnik za naslednji teden: