V tednu tradicionalne slovenske hrane smo v ponedeljek, 11.11.2024, z devetošolci odpravili v Biotehniški center Naklo. Prišli smo ob 14.00 uri, tam so nam pripravili kuharsko in slaščičarsko delavnico. Na začetku smo se razdelili na dve skupine, v prvi skupini so odšli na kuharsko delavnico, kjer so naredili govnač, koruzne žgance, obaro, pečena jabolka ter štručke. Druga skupina pa se je odpravila na slaščičarsko delavnico, kjer so naredili jabolčno pito in medenjake prelite s stopljeno čokolado ter sladkornim prelivom. Po končani delavnici se je prva skupina pogovarjala o lokalno pridelani hrani. Druga skupina pa se je odpravila na ogled okolice, kjer so si ogledali velike grede, konje, krave, kokoši in koze. Med ogledom okolice nam je ena izmed učiteljic njihove šole razlagala o njihovih dejavnostih in povedala par zanimivosti. Po končanih delavnicah smo se približno ob 17.00 uri odpravili proti šoli. Prišli smo nazaj domov siti in zadovoljni.
Kiara in Tana, članici šolskega novinarstva