Člani šolskega novinarstva so opravili kratek intervju s kuharskim mojstrom.
- KOLIKO LET SE ŽE UKVARJATE S KUHANJEM?
Ljubiteljsko 10 let, profesionalno od kar sem zmagal Masterchefa: »To mi je terapija.«
- KJE TRENUTNO USTVARJATE NOVE KUHARSKE MOJSTROVINE?
Najemam kuhinje v Ljubljani za različne dogodke. Objavljam svoje recepte na spletu.
- ZAKAJ STE DANES NA NAŠI OSNOVNI ŠOLI?
Zaradi zavzemanja za stare slovenske jedi oz. jedi s tradicijo, da bi prenesle na mlajše generacije.
- ZAKAJ STE SE ODLOČILI ZA PRIPRAVO TE JEDI DANES?
Da štruklji, kot tradicionalna jed ne grejo v pozabo.
- KAKO SE POČUTITE NA NAŠI ŠOLI IN KAKO SO SE ODREZALI NAŠI UČENCI IN UČENKE?
Zelo dobro, na vaši šoli je dobra energija.
- KAJ SVETUJETE MLADIM KUHARJEM?
Da se najprej naučijo osnov kuhanja (testo in 5 osnovnih omak).
- KATERE JEDI SO VAŠE NAJLJUBŠE (NAŠTEJTE TRI)?
Krvavice z zeljem in krompirjem, »pašta carbonara ali z bolonjsko omako ter burgerji na vse možne načine.
- ALI RADI KUHATE TUDI DOMA, DRUŽINI?
Najraje kuham družini s svojo punco.
- KAKO STE SE POČUTILI OB ZMAGI V MASTERCHEFU?
Noro. Sprva se sploh nisem zavedal, šele po enem mesecu sem se zavedal dejanske zmage.
- KAJ BI SPOROČILI MALEMU LUKU?
Da bi že prej našel pogum, da bi počel to kar najraje delam.
Zapisali člani šolskega novinarstva.