DOGODKI

V ponedeljek, 17. 2. 2025, nas je obiskal 10. zmagovalec oddaje Masterchef Slovenija Luka Pangos. Pripravil nam je delavnico, na kateri smo pripravili slovensko tradicionalno jed: skutne štruklje z drobtinami in orehi, v okviru projekta »KUHAM DOMAČE« Razvojne agencije Zgornje Gorenjske.

Člani šolskega novinarstva so opravili kratek intervju s kuharskim mojstrom.

  1. KOLIKO LET SE ŽE UKVARJATE S KUHANJEM?

Ljubiteljsko 10 let, profesionalno od kar sem zmagal Masterchefa: »To mi je terapija.«

  1. KJE TRENUTNO USTVARJATE NOVE KUHARSKE MOJSTROVINE?

Najemam kuhinje v Ljubljani za različne dogodke. Objavljam svoje recepte na spletu.

  1. ZAKAJ STE DANES NA NAŠI OSNOVNI ŠOLI?

Zaradi zavzemanja za stare slovenske jedi oz. jedi s tradicijo, da bi prenesle na mlajše generacije.

  1. ZAKAJ STE SE ODLOČILI ZA PRIPRAVO TE JEDI DANES?

Da štruklji, kot tradicionalna jed ne grejo v pozabo.

  1. KAKO SE POČUTITE NA NAŠI ŠOLI IN KAKO SO SE ODREZALI NAŠI UČENCI IN UČENKE?

Zelo dobro, na vaši šoli je dobra energija.

  1. KAJ SVETUJETE MLADIM KUHARJEM?

Da se najprej naučijo osnov kuhanja (testo in 5 osnovnih omak).

  1. KATERE JEDI SO VAŠE NAJLJUBŠE (NAŠTEJTE TRI)?

Krvavice z zeljem in krompirjem, »pašta carbonara ali z bolonjsko omako ter burgerji na vse možne načine.

  1. ALI RADI KUHATE TUDI DOMA, DRUŽINI?

Najraje kuham družini s svojo punco.

  1. KAKO STE SE POČUTILI OB ZMAGI V MASTERCHEFU?

Noro. Sprva se sploh nisem zavedal, šele po enem mesecu sem se zavedal dejanske zmage.

  1. KAJ BI SPOROČILI MALEMU LUKU?

Da bi že prej našel pogum, da bi počel to kar najraje delam.

Zapisali člani šolskega novinarstva.

Dostopnost za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti
Scroll to Top
Spodaj si lahko ogledate
aktualni jedilnik:

Na voljo pa je tudi
jedilnik za naslednji teden: